4 x lekkere en glutenvrije borrelhappen - Beaufood (2024)

Vandaag heb ik maar liefst vier recepten voor een te lekkere en glutenvrije borrelhappen voor jullie. Kijk, nu is het natuurlijk doodsimpel om glutenvrije borrelhapjes op tafel te zetten. Je skipt gewoon de broodjes en de toastjes en klaar is kees. Het is alleen zo jammer dat er dan vaak een schaaltje komkommerschijfjes en wortelstengels voor je neus wordt gezet. Hoppakee. Glutenvrij! Maar hallo, de glutenvrije foodies onder ons willen ook genieten van knapperige broodjes met dip of toastjes met iets lekkers erop. Iemand die daar alles van af weet is Bénine. Waar ik gevoelig ben voor gluten, zo heeft zij coeliakie. Een van de dingen die zij het meest mist in haar glutenvrije eetpatroon is brood. Écht lekker brood.

Je kan praten als Brugman, maar deze kwaliteit terugvinden in glutenvrij brood is zo goed als onmogelijk. Althans nu nog. Gelukkig zijn er een aantal glutenvrije merken hard aan de slag om steeds beter glutenvrij brood te maken!

Aldus Bénine. We besloten onze handen ineen te slaan en gingen samen met Schär (de koning onder de glutenvrije merken) aan de slag met vier makkelijke en glutenvrije borrelhappen die je voor iedereen op tafel kunt zetten. Bénine ging aan de slag met een easpy peasy recept voor glutenvrije focaccia en flammkuchen met crème fraîche en spekjes. Ik ging voor grissini’s (soepstengels) met gerookte zalm en een romige avocado dip en krokante bruschetta’s uit de oven met geitenkaas en dadel crème! Dat het toefje dadel crème achteraf op een klein drolletje lijkt laten we even achterwege, hahaha.. Geloof mij, de combinatie dadel crème en geitenkaas op een krokant toastje is echt he-mels. We geven je er als kers op de taart ook nog een fijne wijntip bij. Je maakt deze borrelavond namelijk helemaal af met een Macon Village Chardonnay uit de Bourgogne. Je koopt hem bij de Sligro of wijnwinkel en voor zo’n €8,- heb je echt een tópwijn.

4 x lekkere en glutenvrije borrelhappen - Beaufood (1)

Wisten jullie dat: ongeveer 170.000 mensen in Nederland een glutenintolerantie hebben, waarvan slechts 30.000 mensen daadwerkelijk zijn gediagnosticeerd? Ruim 140.000 mensen hebben dus een glutenintolerantie zonder het te weten en een nog grotere groep is niet intolerant, maar sensitief voor gluten.

4 x lekkere en glutenvrije borrelhappen - Beaufood (2)

4 x lekkere en glutenvrije borrelhappen - Beaufood (3)

4 x lekkere en glutenvrije borrelhappen - Beaufood (4)

4 x lekkere en glutenvrije borrelhappen - Beaufood (5)

  • 100 gr gerookte zalm – in plakjes
  • 8 glutenvrije Schär grissini’s
  • 1 grote avocado
  • sap van 1/4 citroen
  • 1 el roomkaas
  • klein bakje tuinkers

Zo maak je ze

Begin met de avocado dip. Schil en ontpit de avocado en pureer het geheel tot een romige mousse, samen met het citroensap en een snuf peper en zout. Voeg naar smaak een extra kneepje citroensap toe. Verdeel de avocado dip over de helft van een diep bord.

Snijd de plakken gerookte zalm in acht gelijke stukken. Besmeer de bovenkanten van de soepstengels met een dun laagje roomkaas en rol de zalm eromheen. De roomkaas zorgt ervoor dat de zalm blijft plakken.

Leg de stengels met de zalmkant in de avocado dip. Sluit af met verse tuinkers en genieten maar!

4 x lekkere en glutenvrije borrelhappen - Beaufood (6)

4 x lekkere en glutenvrije borrelhappen - Beaufood (7)

4 x lekkere en glutenvrije borrelhappen - Beaufood (8)

  • 2 glutenvrijeSchär mini baguettes
  • 200 gr geitenkaas – Ik gebruik in dit recept zo’n rolletje gerijpte geitenkaas die ik daarna in plakjes snijd
  • Klein handje walnoten
  • 2 – 3 takjes verse oregano
  • 120 gr dadels – ik gebruik graag van die kleine, zachte dadels
  • 20 gr roomkaas

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht) en bekleed de ovenplaat met zilverfolie of bakpapier. Snijd de baguettes in 10 schuine plakken. Besprenkel met olijfolie en een snuf peper en zout. Toast de broodjes in 8 minuten krokant.

Maak ondertussen de dadel crème. Ontpit de dadels en week ze vijf minuutjes in een kommetje lauwwarm water. Giet het water af en pureer de dadels met de roomkaas tot een gladde massa. Schep de crème in een spuitzak. Zo kun je er straks mooie toefjes van maken.

Snijd de rol geitenkaas in 10 plakken. Beleg elk broodje met een plak geitenkaas en spuit er een drolletje dadel crème op ;) Sluit af met verkruimelde walnoot en blaadjes verse oregano. Drizzle er als laatst een drupje extra vierge olijfolie over.

4 x lekkere en glutenvrije borrelhappen - Beaufood (9)

4 x lekkere en glutenvrije borrelhappen - Beaufood (10)

* Deze recepten heb ik gemaakt in samenwerking met Schär.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

4 x lekkere en glutenvrije borrelhappen - Beaufood (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arline Emard IV

Last Updated:

Views: 5864

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arline Emard IV

Birthday: 1996-07-10

Address: 8912 Hintz Shore, West Louie, AZ 69363-0747

Phone: +13454700762376

Job: Administration Technician

Hobby: Paintball, Horseback riding, Cycling, Running, Macrame, Playing musical instruments, Soapmaking

Introduction: My name is Arline Emard IV, I am a cheerful, gorgeous, colorful, joyous, excited, super, inquisitive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.